Zo laat je jouw bureaustoel er overal goed uitzien

Veel mensen is het thuiswerken goed bevallen. Die houden we erin voor een of meerdere dagen per week! Het kan geweldig zijn, maar het heeft ook nadelen. Je moet er bijvoorbeeld voor waken dat je huis niet overspoeld wordt door werk en verandert in één groot kantoor. Zeker als je geen apart thuiskantoor hebt. Veel mensen hebben er de afgelopen jaren voor gekozen om geïmproviseerde thuiskantoortjes te maken in hun slaapkamers, woonkamers en zelfs eetkamers. Design-wise kan dat best een uitdaging zijn. Staat jouw bureaustoel niet in je thuiskantoor? Zo laat je ‘m er goed uitzien in elke kamer!

De perfecte bureaustoel kopen

Nu soms thuiswerken eerder regel dan uitzondering is, is een comfortabele stoel voor je bureau een absolute must-have! Maar waar kijk je naar om te bepalen of een stoel bij jou past? Veel mensen zien het belang van ergonomisch zitten over het hoofd als het gaat om productieve werksessies. En onderschat ook zeker niet hoe belangrijk het design is voor je woonruimte.

Kijk bijvoorbeeld ook naar rugleuning, draaivoet of verstelbare hoogte. Een rugleuning is een must als je van plan bent lange werksessies te houden. En met een comfortabele zitting vliegt de werkdag voorbij. Het is misschien ook handig om door de kamer te kunnen rijden, als je een lang of L-vormig bureau hebt (of aan de eettafel werkt ;-)).

Als je lang bent of de stoel wordt door verschillende mensen gebruikt, dan is een in hoogte verstelbare stoel handig. Zo kun je de stoel aanpassen aan jouw perfecte zithouding.

Meer tips voor het aanschaffen van een bureaustoel? Lees ook: Investeren in een bureaustoel: waar let je op?

Kies klassiek

Zwarte, witte of cognac lederen bureaustoelen zijn het gemakkelijkst om mee te werken, omdat die kleuren in de meeste ruimtes passen. Maar klassiek hoeft niet per se saai te betekenen. Kijk ook of de kleur van je bureaustoel complementair is aan je bureau of tafel. Want als de twee niet matchen, ziet het er al snel rommelig uit.

Tip: Overweeg een bureaustoel zonder armleuningen, zodat hij niet zo volumineus is en onder het bureau kan worden geschoven. Zo is hij minder opvallend in je interieur. Gooi een (nep) dierenvel over de zitting of rugleuning voor extra stijl en comfort en om meer een geheel van je interieur te maken.

Wist je trouwens dat meubilair van invloed kan zijn op je productiviteit? Een gebrek aan productiviteit komt in veel (thuis)kantoren voor. Het wordt vaak toegeschreven aan verschillende oorzaken, maar er is aangetoond dat supersaai kantoormeubilair kan leiden tot verminderde productiviteit. Een nieuwe bureaustoel in de juiste kleur kan net die stimulans zijn om lekker aan de slag te gaan.

Houd rekening met het licht

Licht beïnvloedt hoe een ruimte aanvoelt, en dat geldt ook voor je werkruimte. Maar het is niet altijd makkelijk om te zien welke kleuren het beste werken bij bepaalde verlichting. Daarom kiezen veel ontwerpers het liefst meubels die passen bij de muren en vloeren. Dit is de gemakkelijkste manier om met kleur om te gaan in je hele huis.

Een kussentje doet wonderen

Van kussentjes kun je er nooit genoeg hebben! Een klein kussentje kan een bureaustoel al enorm opfleuren. Kies een kussen op basis van de andere kleuren in de kamer en blijf weg van ‘kantoorkleuren’ zoals grijs, beige en zwart. Kies juist voor kleuren die eruit springen. Wees creatief met decoreren zodat je bureaustoel geen doorn in het oog is, maar juist stijl toevoegt aan de ruimte.

Ook leuk: een plaid over je stoel. Handig voor kille dagen thuiswerken waarbij we de verwarming zo laag mogelijk zetten om stookkosten te besparen, maar hij kan ook ’s avonds worden gebruikt als je op de bank tv kijkt.

Ga voor contrast

Combineer een moderne, industriële stoel met een vintage bureau. Het hout verzacht de kantoorsfeer van de stoel. Weet je niet zeker waar je naar een vintage bureau moet zoeken? Gewoon op Marktplaats, Vinted of bij de kringloop! Aan stylish vintage meubels voor een vriendelijk prijsje geen gebrek daar. Of misschien heeft een ouder familielid dat kleiner gaat wonen nog een vintage bureau dat hij graag aan jou doorgeeft.

Bureaustoel = eetkamerstoel

Je gebruikt je eettafel waarschijnlijk niet overdag en je kantoor niet ’s avonds. Laat je bureaustoel daarom ook dienst doen als eetkamerstoel. Een bureaustoel aan het uiteinde van een rechthoekige eettafel kan heel leuk staan. Ik zou niet alle zitplaatsen op deze manier doen, anders lijkt het wel erg op een vergaderzaal. Maar met twee bureaustoelen aan het uiteinde van de tafel creëer je een stijlvolle symmetrie. En van 9 tot 5 schuif je gewoon een van de stoelen richting je bureau of werkplek.

Houd het netjes

Het laatste belangrijke aandachtspunt: de netheid van je werkplek. Zelfs de best uitziende stoel en het mooiste bureau kunnen geen wonderen verrichten. Houd de boel dus georganiseerd. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Benut de bureaulades optimaal of schaf kastjes en leuke opbergmandjes aan in een kleur die bij het bureau en de stoel passen.