Zo goedkoop mogelijk mooie kleding kopen? Zó lukt het!

Wil je graag mooie kleding dragen, maar wil je er niet te veel geld aan kwijt zijn? Het vraagt wat meer tijd en moeite, maar het is zeker mogelijk. Als je maar de juiste keuzes maakt. Met deze tips helpen we je een handje op weg.

Kleding kopen in de sale

Wat uiteraard het best werkt: koop kleding zoveel mogelijk in de sale. De meeste winkels hebben meerdere malen per jaar een uitverkoopmoment, of soms zelfs het hele jaar door. Doe er je voordeel mee! Je kunt gericht zoeken, naar uitverkoop per kledingstuk. Denk aan polo heren sale, om een net shirt voor een zacht prijsje te vinden. Zodra de sale start, kun je er maar beter snel bij zijn. Het gaat vaak namelijk om de laatste items en de maten kunnen snel opraken. Weet dus wanneer je moet toeslaan.

Koop kwaliteit

Het klinkt in eerste instantie misschien onlogisch als bespaartip, maar toch willen we ‘m je meegeven: koop kwaliteit. Zo doe je namelijk een stuk langer met je kleding! En dit maakt de prijs per draagbeurt laag. Zeker met wat luxere items wil je lang doen, zoals zomerjassen heren. Uiteraard kun je die kwalitatieve items wel weer in de sale kopen, in navolging op de bovenstaande tip. Juist op wat prijzigere kledingstukken kun je in de uitverkoop flink besparen.

Kiezen tussen merken

Eerlijk is eerlijk: veel modehuizen en merken hebben een vrij vergelijkbare collectie. Zeker als het aankomt op basic kledingstukken, zoals T-shirts en jeans. Weeg de keuze tussen verschillende merken dan ook zorgvuldig af. Het ene merk is nu eenmaal een stuk beter betaalbaar dan het andere merk. Hier kun je dus beter bij winkelen als je geld wilt besparen. Heb je bij een prijziger merk iets moois gevonden? Ga dan bij andere shops op zoek naar een vergelijkbaar item.

Tweedehands kleding kopen

We hebben vaak de neiging om onze kleding en andere spullen nieuw te kopen. Maar ook tweedehands is er een heleboel te vinden! En dan doelen we niet op afgedragen items, maar juist op mooie kleding die nog maar nauwelijks is gedragen. Er zijn zelfs speciale online marktplaatsen te vinden voor tweedehands designer kleding, maar net zo goed voor iets minder luxe kleding. Probeer dit eens uit! Deze kleding kan immers niet meer voor de hoofdprijs worden verkocht, maar is zeker nog hartstikke geschikt om te dragen.

Minder kleding kopen

Een laatste optie: koop zo min mogelijk kleding. Haal alleen de kleding die je echt nodig hebt in huis, of de items die naar jouw idee echt iets toevoegen aan je garderobe. Hoe minder vaak je iets nieuws koopt, hoe minder je immers kwijt bent aan kleding. Natuurlijk kun je heus af en toe wel eens iets bestellen, om je looks gevarieerd te houden. Maar er zit nogal een verschil tussen het kopen van enkele of tien paar shirts of broeken. Houd dit dus in gedachten!