Welke verzekeringen moet je afsluiten voordat je gaat reizen?

Heb jij het plan gevat om op reis te gaan? Dan moet je niet alleen zorgen dat je alles in huis hebt wat je nodig hebt om comfortabel te kunnen reizen, je moet ook zorgen dat je je verzekeringen op orde hebt. Tijdens je verblijf in het buitenland loop je namelijk risico’s en het is belangrijk om deze tot een minimum terug te dringen. Uiteraard kun je niet voorkomen dat je bijvoorbeeld ziek wordt of dat je vertraging oploopt. Wat je wel kunt doen, is een vangnet creëren waarmee je sneller een oplossing voor je problemen kunt realiseren. Dit doe je door een goede reisverzekering af te sluiten.

Wij laten je graag zien wat je moet doen om een goede polis af te sluiten. Je zult zien dat het slechts een paar minuten tijd kost om een hoop potentiële problemen te voorkomen.

Verschillende mogelijkheden

Wie een reisverzekering gaat afsluiten, bijvoorbeeld op de site van Univé, zal zien dat je twee mogelijkheden krijgt voorgeschoteld. De eerste mogelijkheid is de eenmalige verzekering. Deze polis is heel geschikt voor mensen die slechts eens per jaar op vakantie gaan. Je sluit deze verzekering af voor de periode van je vakantie en daarna loopt hij ook gelijk weer af. Daardoor hou je de kosten in de hand en toch profiteer je van alle voorwaarden die deze hoogwaardige verzekering te bieden heeft. Ben je van plan om regelmatig of heel lang op vakantie te gaan? Dan is de Univé doorlopende reisverzekering een goede keus voor jou. Deze verzekering loopt namelijk het hele jaar. Jij betaalt maandelijks een lage premie en in ruil daarvoor, kun je gaan en staan waar je wilt. Je hoeft je verzekering niet op de hoogte te brengen en als er wat is, staat jouw verzekeraar voor jou klaar om aan een oplossing te werken.

Vergeet ook niet om even te checken welke eventuele zorgkosten door je reisverzekering worden gedekt. Soms dekt je zorgverzekering sommige kosten niet of niet volledig. Een aanvullende verzekering of een uitgebreidere reisverzekering is dan een goed idee.

Heb je ook een annuleringsverzekering nodig?

Soms maak je plannen in het leven, maar door omstandigheden kun je deze plannen niet uitvoeren. Dit kan ook het geval zijn met je geplande vakantie. Vandaar dat het verstandig is om ook een annuleringsverzekering toe te voegen. Met deze verzekering kun je er zeker van zijn dat wanneer je reis niet door kan gaan, of wanneer je tijdens je vakantie ineens terug naar huis moet, je de onkosten vergoed krijgt. Zo ga jij niet het schip in en kun je eventueel van het gerestitueerde geld een nieuwe reis boeken. Je merkt het: een verzekering is een heel goed besluit want het kan je veel onkosten besparen.

Sluit je verzekering vandaag nog af

Wil je gelijk een goede reisverzekering afsluiten? Bij Univé kun je de standaardverzekeringen vinden en ook de aanvullende verzekeringen bekijken. Doe dit ook zeker, want met deze aanvullingen maak je je verzekering op maat. Hierdoor weet je zeker dat je dekking hebt in het land waar jij bent of dat je niet terug naar huis hoeft te keren omdat je verzekering afloopt. Wij wensen je een fijne reis!