Wedstrijd van FC Barcelona bezoeken? Dit moet je weten

In deze gastblog lees je alles over een wedstrijd van FC Barcelona bezoeken, een van de grootste voetbalclubs ter wereld. Zo kijken we naar het stadion, de stad en de huidige selectie van ‘Blaugrana’. Daarnaast bekijken we een drietal bezienswaardigheden van Barcelona en nemen we een kijkje bij de nieuwe spelers van FC Barcelona!

Gastartikel.

Barcelona bezoeken

De hoofdstad van Catalonië is wereldwijd bekend. FC Barcelona is dan ook één van de meest bekende voetbalclubs in de wereld. Naast de club heeft de stad nog veel meer te bieden en leent de stad zich uitstekend als volgende locatie voor jouw citytrip!

Bezoek Park Güell (zie bovenstaande foto). Het grote stadspark van Barcelona staat vol met allerlei kunstwerken van Antoni Gaudi. Daarnaast kun je hier uitstekend wandelen, picknicken of gewoon even genieten van het aangename weer van Barcelona. Je vindt het park in het stadsdeel Gràcia, in het noorden van Barcelona.

Voor jong en ook zeker oud is het erg leuk om naar het grootste aquarium van Europa te gaan. Het zeeaquarium houdt je een goede drie uur zoet en laat je allerlei vissen en andere onderwaterdieren zien. Een ontzettend leuke activiteit wanneer je een bezoek brengt aan Barcelona.

Een laatste leuke activiteit is een stadiontour bij FC Barcelona. Wanneer het speelschema van FC Barcelona bekend is, kun je op de andere dag in het weekend de stadiontour boeken. Deze tour leidt je langs de kleedkamers, persruimtes en het schitterende veld in Camp Nou. Tot slot kun je dan in de enorme fanshop een aandenken aan je voetbalreis kopen!

Een bezoek aan Camp Nou

Zoals eerder verteld, kun je dus een stadiontour boeken bij Camp Nou. Deze laat je alles zien achter de schermen van het grote stadion van Barcelona. De beleving tijdens een wedstrijd is echter nog mooier. Bijna 100.000 voetbalsupporters proppen zich in het stadion om Barça aan het werk te zien. De supporters zorgen voor een uitstekende sfeer en maken je wedstrijdbezoek aan Barcelona tot een waar spektakel!

De nieuwe spelers van FC Barcelona

Ook dit seizoen trok FC Barcelona weer de portemonnee om de selectie te versterken voor een nieuw kampioenschap en mogelijk zelfs het winnen van de Champions League.

Zo werd aan het begin van de transferperiode een keepers-ruil met Valencia gesloten. Neto, de Braziliaanse doelman van Valencia werd geruild voor de Nederlander Jasper Cillessen.

Waar de enige Nederlander van afgelopen jaar dus vertrok kwam een nieuwe Nederlander deze zomer over van Ajax. Frenkie de Jong kwam voor een slordige 75 miljoen over uit Amsterdam. De 22-jarige middenvelder moet het gezicht worden van het nieuwe middenveld van de Catalaanse topclub.

Naast twee vleugelverdedigers die samen voor 30 miljoen naar Barcelona kwamen, was er nog één noemenswaardige transfer. Atlético Madrid ontving 120 miljoen voor de diensten van Antoine Griezmann. De Franse spits moet Luis Suarez gaan opvolgen in Catalonië. Afgelopen seizoen was de spits nog goed voor 15 doelpunten en 8 assists.

Officiële tickets

Wil jij ook een wedstrijd van Barcelona bezoeken? Zorg er dan in ieder geval voor dat je je tickets boekt bij een officiële partner van FC Barcelona. Je herkent de officiële partners aan het rode logootje. Officiële tickets FC Barcelona zijn erg in trek, wees daarom op tijd met het boeken van je kaartjes voor Barcelona.