Liever niet met OV nu? Dit zijn de voordelen van een scooter!

Langzaam maar zeker gaan we naar het “nieuwe” normaal. Terrasjes die weer open gaan, we mogen weer naar onze vaste werkplek en ook het OV draait inmiddels weer op volle touren. Leuk, want dan kun je eindelijk weer – budgetproof – naar een grote stad. Toch staat niet iedereen te springen om met het openbaar vervoer te reizen. Liever individueel reizen? Ook dat kan met een budget!

Gastartikel.

Fijn voor de portemonnee

We weten inmiddels allemaal hoe duur een auto kan zijn. De aanschaf, benzine en de autoverzekering. En dan hebben we het nog niet gehad over de jaarlijkse beurt en APK. Een scooter daarentegen is een stuk vriendelijker voor de portemonnee. 

Je kunt al een scooter kopen voor zo’n €899,-. En dan is ‘ie helemaal nieuw. Probeer daar maar eens een auto voor te vinden. Fijn ook dat het vakantiegeld net is gestort. Op vakantie in het buitenland wordt, dankzij het virus en de stijgende prijzen voor vliegtickets en hotels, ook niet echt een optie voor dit jaar. 

Heb je nu even niet zoveel ruimte in je portemonnee om een scooter in één keer aan te schaffen? Dan kun je ook altijd nog een scooter leasen. Hierbij betaal je je scooter in termijnen terug. Voor een scooter van €899 betaal je €29,79 in 36 maanden (3 jaar). Liever in één jaar je scooter afbetalen? Dan betaal je €80,28 per maand. De webshop Voordeelscooters.nl werkt samen met Spraypay. Op de website van Spraypay kun je het aankoopbedrag van je scooter invullen en zie je direct wat de maandelijkse afbetaling is. 

Goedkoop reizen

Een (elektrische) scooter is niet alleen relatief goedkoop in de aanschaf, maar is ook nog erg zuinig in gebruik. Een benzine scooter heeft vaak een tankinhoud van 5 liter. Voor een liter brandstof betaal je – op het moment – €1,479 en heb je al een volle tank voor €7,40! En met een gemiddeld verbruik van 1 op 35 kun je met een volle tank 175 kilometer afleggen. Voor je beeldvorming: je kunt van Amsterdam naar Rotterdam rijden. En weer terug. Op één tank!

Met een elektrische scooter ben je zelfs helemaal geen benzine kwijt. Die laad je op door middel van stroom. Met een volle accu kun je tot wel 80 kilometer afleggen. Het is nu ook mogelijk om twee accu’s in een elektrische scooter te laten plaatsen, zodat je nog meer kilometers kunt afleggen. Vraag bij een online scooterwinkel of de winkel bij jou in de buurt even na of dit mogelijk is bij de scooter die jij op het oog hebt. 

Zeg maar gedag tegen dure parkeerkosten

Als je dan toch naar een van de grote steden in Nederland gaat: met de scooter kun je vrijwel overal parkeren. En nog gratis ook! Een paar uur in Amsterdam parkeren met je auto kost je al snel €30 tot €40. Tel maar uit. Tip: koop wel even een goed slot, eentje met een keurmerk. Gratis parkeren in de grote stad is fijn, maar jij bent niet de enige die jouw scooter mooi vindt. 

File? Nooit meer! 

Last, but not least: nooit meer file. Hoe lekker klinkt dat?! Omdat je met je scooter vaak op het fietspad moet rijden, heb je nooit meer last van kilometers file. Naar het strand, even snel de stad in, naar je werk of langs bij familie/vrienden is vanaf nu geen probleem meer. Let je wel op dat je in de grote steden soms wel op de rijbaan moet rijden? Gelukkig geldt die regel voorlopig alleen in Amsterdam en zijn er voldoende verkeersborden geplaatst waarop je kunt zien of je op het fietspad of op de rijbaan moet rijden.