Tweedehands auto of sloopauto kopen? Controleer dit

Niet iedereen kan het permitteren om een nieuwe auto te kopen. Gelukkig hoef je je daarover geen zorgen te maken. Er zijn een heleboel bedrijven, maar ook gewoon mensen die hun tweedehandse auto te koop aanbieden. Heb je vervoer nodig, maar wil je geen geld uitgeven aan een nieuwe auto? Dan kun je overwegen om een tweedehandse auto te kopen.

Gastartikel.

Sommige auto’s worden zo goed onderhouden door hun eigenaar dat ze nog prima een paar jaar mee kunnen. Het is misschien niet het nieuwste model auto, maar het belangrijkste is dat je een voertuig hebt om jezelf te vervoeren.  Ben je dus van plan om een tweedehandse auto of een sloopauto te kopen? Zorg dan ervoor dat je alles goed controleert.

Auto controleren

Het is belangrijk dat je een auto goed controleert voordat je hem aanschaft. In eerste instantie kijk je meestal naar de prijs. Het is een tweedehandse auto, dus je wilt niet de hoofdprijs betalen. Het tweede waar je op moet letten, zijn de mankementen aan de auto. Het kan zo zijn dat je misschien het een en ander aan de auto moet repareren. Ben je niet zeker of de vraagprijs eerlijk is, dan kun je natuurlijk zelf achter de gegevens van de auto komen. Dit kun je doen door middel van een kentekencheck. Je kunt het kenteken invoeren op Kentekencheck.nu om zo achter de achtergrondinformatie van de auto te komen. Zo kom je ook te weten of je een eerlijke prijs betaalt voor de auto.

Auto kopen bij sloopbedrijf

Heb je ook weleens een autosloopbedrijf overwogen? Veel mensen verkopen hun auto aan zo’n bedrijf als ze zelf niet meer weten wat ze ermee moeten doen. Op Autonaardesloop.nl kun je een overzicht vinden van de verschillende sloopauto’s. Mensen verkopen een sloopauto als hij meer gerepareerd kan worden of als de reparatiekosten hoger zijn dan de waarde van de auto zelf.  De onderdelen die nog bruikbaar zijn krijgen een tweede kans en kunnen worden ingezet bij reparaties. Voor een sloopauto voor een prikkie kun je dus naar een sloopbedrijf. Het grote voordeel is dat een sloopbedrijf de auto al aan een controle heeft onderworpen en je weet wat je te wachten staat. Houd er wel rekening mee dat je waarschijnlijk niet jaren van deze auto kan genieten.