Je huis inrichten met een klein budget; 7 tips

Ik geloof dat iedereen een gezellig, uitnodigend en stijlvol huis kan hebben. Ook als het krap is qua budget. Check de goedkope inrichtingtips die ik samen met Hoekbanken.nl verzamelde en zie dat een stijlvol huis niet de hoofdprijs hoeft te kosten.

Gooi lelijke of kapotte spulletjes weg

Bedenk wat je weg kunt doen voordat je je druk maakt over wat je wel en niet kunt betalen. Gedateerde, versleten of beschadigde items kunnen de looks van je huis een slechte dienst bewijzen. Oude poster? Weg ermee! Stoel uit je studentenhuis? Maak plaats voor een goedkope slaapbank; wel zo praktisch én gezellig dat iemand kan blijven slapen. Heb je fijne herinneringen aan die lelijke eendjes? Bewaar ze op zijn minst uit het zicht.

Hergebruik wat je al hebt

Hoe mooi op maat gemaakte gordijnen (holy shit, dat kostte me €400 alleen voor de huiskamer) of een opnieuw gestoffeerde bank kunnen zijn, ze zijn niet voor de binnenhuisarchitecten met een klein budget. Overweeg in plaats daarvan om aan te passen of her te gebruiken wat je al hebt. Schilder de tafel in een ander kleurtje, behang de binnenkant van je boekenkast of probeer eens een IKEA-hack zoals deurknopjes vervangen voor leren lusjes. Customize er lekker op los! Een van de geheimen van een uniek maar betaalbaar interieur.

Schilder een accentmuur

Je muren schilderen is een rendabele, decoratieve update, maar het kan best prijzig uitpakken als je de hele kamer van een nieuwe lik verf moet voorzien. Overweeg eens een accentmuur. Zo heb je vaak aan 1 blik al genoeg. Klein budget, groots effect. Zoals mijn metallicgroene muur in de keuken (zie bovenstaande foto). Hoeveel appjes en dm’s ik daar wel niet over heb gehad ..

DIY; doe het lekker zelf

Door je eigen meubels en decoratie te maken kun je veel geld besparen. Maar, de DIY-revolutie heeft ook veel gedrochten van DIY’s de wereld in geholpen. Een stijlvol DIY-project vraagt om behoorlijk wat skills. Houd het bij kleine DIY’s waarvan je zeker weet dat je de juiste materialen, skills en het goede gereedschap hebt. Pinterest staat er vol mee!

Blijf op de hoogte van sale en aanbiedingen

Als je je zinnen hebt gezet op iets buiten je prijsklasse, dan kun je een sale-alert instellen. Via Voordeelmuis en Reclamefolder kun je bijvoorbeeld meldingen instellen per trefwoord zodat je altijd op de hoogte wordt gehouden als jouw item in de folders staat. En, op sommige vergelijkingssites en webwinkels (zoals Kieskeurig) kun je een prijsalert instellen.

Mix verschillende stijlen

Qua decoratiestijlen zijn eclectische stijlen het makkelijkst te kopiëren (natuurlijk wel met een vleugje ‘jou’). Je kunt namelijk volop mixen en matchen. Je hoeft niet precies die ene bijzettafel te vinden of op zoek te gaan naar die exacte groentint of dat antieke meubel. Ga lekker zelf op zoek naar look-a-likes die binnen je budget passen.

Stort je op Marktplaats

Ik ben zelf niet zo goed met Marktplaats, maar ik ken genoeg mensen die er de allerleukste spulletjes op vinden. Je kunt er geweldige deals vinden omdat verkopers de waarde niet kennen, ze er graag vanaf willen of je een restpartij op de kop kunt tikken. Marktplaats afstruinen kost veel tijd, dus stel een melding in. Zoek naar je favoriete trefwoorden (hallo, roze bank of mid century kastje) en stel een melding in zodat je op de hoogte wordt gesteld als er nieuwe zoekopdrachten zijn die matchen.

Wat zijn jouw tips voor inrichten met een klein budget? Deel ze in een reactie. Ik ben benieuwd!