Is een sim only abonnement de juiste keuze voor jou?

Geld besparen op je telefoonkosten en rompslomp rondom een veel te lang telefooncontract voorkomen. Wie wil dat nou niet?! Heb je al eens aan een sim only abonnement gedacht? Zo’n telefoonabonnement heeft veel voordelen. We zetten er een paar voor je op een rij, zodat je kunt ontdekken of het iets voor jou is.

Je bent vaak goedkoper uit

Met een sim only abonnement ben je vaak goedkoper uit. Dat komt omdat je niet tegelijkertijd voor je toestel betaalt. Wist je dat je tijdens de looptijd van een telefooncontract meestal meer betaalt dan je telefoon eigenlijk waard is? Bij een sim only deal heb je de telefoon al van tevoren gekocht, dus je hebt niet te maken met extra kosten.

Lekker flexibel

Bij de meeste sim only contracten heb je veel meer flexibiliteit dan bij een contract met telefoon. Bel je veel? Dan kies je voor een sim only abonnement met onbeperkt bellen. Dit geldt ook voor je internetgebruik. Gebruik je je 4G non-stop, dan kun je het beste kiezen voor onbeperkt data sim only. Vaak kan je bundels zelfs per maand aanpassen. Let op: bij sommige providers kun je je bundel alleen verlagen als je een maandelijks opzegbaar abonnement hebt of als je contractperiode al is afgelopen.

Wissel van telefoon wanneer je maar wilt

Je hebt de vrijheid om te ruilen, te upgraden en een nieuwe telefoon te kopen wanneer je maar wilt. Fijn, want je zit niet vast aan een contract waarbij je je telefoon moet afbetalen voor een bepaalde tijd.

Bij een telefoonabonnement koop je vaak een abonnement met telefoon die afbetaald moet worden voordat je een nieuwe kan kiezen. En zelfs als de contractperiode is afgelopen is de telefoon meestal gebonden aan het netwerk waar je ‘m hebt gekocht. Dat maakt het minder makkelijk om naar een nieuwe provider over te stappen. Met een sim only abonnement kan je een nieuwe telefoon in gebruik nemen wanneer je wilt.

De meeste telefoonabonnementen komen bovendien vaak met een gloednieuw toestel. Je betaalt niet alleen je verbruik, maar ook het duurste toestel. Overweeg ook eens refurbished telefoon. Budgetproof leestip: ‘Refurbished telefoon kopen? Met deze tips maak je een betere aankoopbeslissing.

Met een sim only deal kun je makkelijker rondshoppen

Met een relatief korte sim only deal kun je altijd blijven rondkijken voor de allerbeste deals. Omdat je niet vastzit aan een contract met telefoon of een lang contract, kun je zo voor een nieuw abonnement kiezen als er een betere langskomt. Of je huidige abonnement aanpassen. Meer of minder data nodig? Bij veel sim only deals kan je dat per maand bepalen. Besluit je over te stappen? Dan hoef je alleen je nieuwe simkaart in je telefoon te stoppen en klaar ben je!

Eén telefoon voor zakelijk en privé

Heb je echt een aparte persoonlijke en zakelijke mobiel nodig? Misschien kom je er wel achter van niet. Tip: overweeg eens een dual-sim smartphone. Met dual-sim-toestellen gebruik je één telefoon met twee simkaarten. Ideaal dus als je een aparte simkaart wilt voor privé en werk. Of als je naar het buitenland gaat en een buitenlandse simkaart gebruikt voor data buiten Europa bijvoorbeeld. Zo houd je werk en privé gescheiden en hoef je nooit twee telefoons mee te nemen.

Geen BKR-registratie

Sluit je een abonnement af met een nieuwe telefoon die meer kost dan € 250? Dan betekent dat meestal automatisch een BKR-registratie. Want het aflossen van je telefoon wordt namelijk gezien als een lening. Dit kan vervelend zijn omdat het je maximale hypotheek bijvoorbeeld kan beïnvloeden. Wist je dat je lening maar liefst 5 jaar geregistreerd blijft bij het BKR? Bij een sim only zorg je zelf voor je telefoon en hoe je geen telefoon af te betalen. Geen BKR-registratie dus.

Is sim-only geschikt voor jou?

Het is eigenlijk heel simpel. Bespaar je graag op je telefoonkosten? Wil je niet meer betalen dan voor wat je gebruikt? Wil je flexibel zijn? Je telefoon elk moment kunnen veranderen? Ja, ja en ja? Dan is een sim-only abonnement sowieso een goed idee.