Goedkope mannenavond organiseren: tips

Ieder jaar viert mijn vriend zijn verjaardag met z’n beste vrienden. Meestal wordt een oude badkuip ergens in de zomer omgetoverd tot barbecue, maar de laatste jaren vindt de jaarlijkse mannenavond steeds later in het jaar plaats. En barbecueën rondom de badkuip in november kan, maar is best frisjes. Dus naast de winterbarbecue, is het des te leuker om een echte mannenavond binnenhuis te organiseren. Hoe pak je dat aan? Samen met DrankDozijn.nl geef ik tips voor een budgetproof guy’s night.

Activiteit voor mannenavond

Je kunt natuurlijk zeggen ‘hey jongens, laten we chillen’, maar leuker nog is het om echt iets te doen samen. Qua activiteit hoef je er echt niet je hoofd over te breken, maar gamen of sport kijken doe je altijd al .. Des te leuker om eens een spelletje poker te plannen of dit keer samen een sigaar- of drankproeverij thuis te houden. Of kijk een live optreden van favoriete artiest. Simpel en fijn voor de kleine portemonnee.

Echt lekkere snacks op mannenavond

Bedacht wat jullie gaan doen? Geef de bitterbal en zak chips dan een upgrade. Vroeger leefden je vrienden misschien op instant noodles en burritos uit het vriesvak; jullie smaak is inmiddels vast veranderd. Gooi eens vlees op de barbecue van Koop een Koe bijvoorbeeld (deed ik mijn vriend voor zijn verjaardag cadeau) of maak een snackplank. Bijvoorbeeld met lekkere worstjes en kazen. Lekker makkelijk, want je kunt het van tevoren klaarmaken. Of nou ja, klaarmaken … uitzoeken en snijden. De lekkerste snackplanken hebben een diversiteit aan kaas en vleeswaren zoals gerookte worsten, salami, chorizo, prosciutto … ook andere smaakmakers zoals augurken, relishes, mosterd, jam, olijven, noten en fruit.

Drankjes voor een avond met de boys

Met een paar lekkere speciaalbiertjes en een goede wijn kom je al een heel end… en smullen bij de snackplank! Maar wat dacht je van een cocktailtje? Cocktails zijn echt niet alleen voor vrouwen. Tijdens de meeste mannenavonden vind je misschien een stoffige fles bourbon of gin en een sneue 2-literflessen frisdrank. Want hey, het gaat toch om zuipen? Nee, nee. Kwaliteit boven kwantiteit. Je hebt echt geen uitgebreide drankenbar nodig, maar moedig die gasten juist eens aan om hun horizon een beetje te verbreden met een paar goede – mannelijke – cocktails. Maak het makkelijk door een paar cocktailrecepten uit te printen. Zorg dat je de juiste ingrediënten en cocktailbenodigdheden al hebt klaargezet. Alles wat je vrienden dan hoeven doen is hun drankje kiezen en mixen. Bijvoorbeeld met een lekkere Grey Goose.

Ga bijvoorbeeld voor een paar stoere klassiekers zoals de Manhattan, de Old Fashioned, de Negroni en de Martini. Ze zijn lekker en bestaan uit maar een paar ingredienten.

Ik ben benieuwd hoe de mannen mannenavond 2.0 bevalt …

Dit is een samenwerking.