Cinderella: zoals alleen Disney dat kan [recensie & winactie]

Naar de bioscoop gaan is niet duur. Voor €10,- ben je al een avondje in een andere wereld. Natuurlijk kun je ook ontzettend illegali een film downloaden en is dat veel goedkoper, maar een mooie film moet je toch écht in de bios zien. Daarom schrijf ik tegenwoordig ook regelmatig filmreviews op Budgetproof. En natuurlijk ook een beetje omdat ik een goed excuus is om m’n Pathépas te gebruiken. Zo weet je welke films je geld waard zijn en welke je als een crimineeltje zelf binnen moet hengelen.


Hoewel ik toen ik klein was énorm van alle Disneyfilms heb genoten, ben ik niet zo iemand die in de afgelopen 20 jaar ieder jaar alle Disneyfilms opnieuw heeft gekeken. Ik hou van Disney, maar ik ben niet obsessed. Ik kan dan ook zeker niet alle liedjes meezingen (ok, een aantal van de Disney SingStar-cd wel) en ik ken niet elk detail van ieder verhaal uit m’n hoofd. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik af en toe tijdens het schrijven van m’n teksten voor werk Disneyliedjes opzet. Echt een tip voor de concentratie! Oh, en onlangs heb ik voor de tekst van een naaiatelier gerefereerd naar de muisjes in Cinderella die haar jurk voor haar maakten. Zou de klant de tekst accepteren ;)? Dat ik niet helemaal ge-Disneyhersenspoeld ben vind ik fijn. Zo kon ik ook onbevooroordeeld naar Cinderella. Net als ik een aantal weken geleden voor Into the Woods naar binnen stapte. Zonder verwachtingen.

Zal ik het dan maar direct zeggen? Bestel die kaartjes voor de bios maar alvast! Hoewel je het verhaal natuurlijk al kent (daar ga ik vanuit)… is het zo prachtig gemaakt en verteld: zoals alleen Disney dat kan. Een lach en een traan wisselen elkaar in rap tempo af en de boodschap van de film blijft prachtig: have courage and be kind. Het zette me toch wel aan het denken hoe we tegenwoordig toch allemaal op ons eigen eilandje leven en courage en kindness soms helemaal vergeten wordt. En wat denk je van: ’take me as I am’? Neem jij iedereen zoals hij of zij is? Don’t think so! Het was dan ook heerlijk om 113 minuten te vluchten naar de wondere wereld van Cinderella. Een Cinderella die net zo goed voor volwassenen als kinderen fantastisch is. Alles behalve kinderachtig óf ouderwets. En dat komt uit de mond van iemand die helemaal niet zo dromerig is en niet per definitie een sprookjesfan is. Je leeft in deze film véél meer met haar mee. Of dat nu is omdat ik me beter kan identificeren met een actrice dan een animatiefiguur, dat weet ik niet. Wat ik wel weet is dat ik me geen betere maandagmiddagbesteding kan bedenken dan deze prachtige film te mogen kijken. Een magische film met bijzonder weinig magie op het witte doek. Godzijdank geen pratende dieren en alleen een sprankje magic waar het hoorde. En als je denkt dat je het verhaal kent … let goed op zodat je de kleine verhaaltwists niet mist! De film is allesbehalve vernieuwend, maar dat willen we ook niet bij de live-action verfilming van een Disneyverhaal… toch? Misschien ben ik dan toch een grotere sucker voor Disneyfilms dan ik in eerste instantie zelf denk?

Een minpuntje was voor mij de muziek. Of het ontbreken daarvan. Er is écht prachtige (nieuwe) muziek voor de film gecomponeerd, maar ik mis de oude liedjes! Ik mis een zingende Cinderella. Of tenminste een herkenbaar deuntje. Ik had me helemaal verheugd op ‘Bibbidi-Bobbidi-Boo’ en ‘A dream is a wish your heart makes’. Al had ik na het zien van de trailer wel kunnen bedenken dat ik die niet terug zou horen in de film… Jammer, maar desondanks was het alsnog een pláátje van een film. Vanaf 18 maart kun jij ‘m ook gaan zien in de bios!

 • Cate Blanchett is té mooi voor de rol van evil stepmother, maar wel écht goed gemeen.
 • Cinderella (Lily James) zou niet misstaan op menig catwalk: wat een mooie meid.
 • Is de prins een broer van Zac Efron? Minder knap, maar wel enorm sympathiek met een heerlijk accent!
 • Oh hey, het is Robb Stark (Game of Thrones), hadden ze ‘m z’n baartje maar laten houden …
 • Wat is het leuk om Helena Bonham Carter eens niets als slechterik te zien.
 • De papa van Alexander Skarsgard (die hottie uit True Blood) doet ook mee. Jij mag raden in welke rol.
 • Wat heerlijk dat de rechterhand van de prins een grote donkere man is.
 • En ik vond het niet eens irritant dat Cinderella op het bal alle gedragsregels kent en super kan dansen terwijl ze altijd op het land geleefd heeft

Win 2 bioscoopkaartjes voor Cinderella of een diary

In samenwerking met Disney mag ik 2 bioskaartjes weggeven zodat jij ook kunt genieten van het mooie verhaal. Heb je liever het prachtige notebook omdat je bijvoorbeeld al een Pathé-abonnement hebt? Wouwie, zo eentje zou ik zelf ook wel graag willen hebben!

Wat je moet doen om kans te maken op de 2 bioscoopkaartjes of het boekje?

 1. De Budgetproof.nl Facebookpagina liken
 2. Me in een comment (onderstaand) laten weten welke acteur jouw prince charming is


Ps. Lekker verwarrend als je onlangs Into the Woods gezien hebt. Anna Kendrick zul je in deze film niet zien. Haha.

Pps. De taille van Cinderella, daar ga ik geen woorden aan vuilmaken.

Follow on Bloglovin

Volg Budgetproof.nl ook op Facebook voor dagelijkse budgettips:

32 thoughts on “Cinderella: zoals alleen Disney dat kan [recensie & winactie]

 1. Geweldige winactie, deze film wil ik absoluut zien! Mijn prins charming? Johny Depp, hij blijft onweerstaanbaar, welke rol hij ook speelt.
  Liefs

 2. Michiel Huisman is mijn ultimate prince charming! Die man is zó knap en ook nog eens een dutchie!

 3. Ik zou graag winnen voor mij en m’n dochter. Mijn prins is George Clooney

 4. Ohhhh! Wat een prachtig notebook! Die wil ik zeker wel winnen. Cinderella is dan ook altijd één van m’n favoriete Disney verhalen geweest.

  Mijn prins charming is, mmmmh, ik denk toch Chad Michael Murray. Van One Tree Hill tot zijn eigen “A Cinderella Story” met Hilary Duff! Jaa!

  1. Ik heb A Cinderella Story dus nog nooit gezien 😀 die moet ik eens kijken. One Tree Hill heb ik wel verslonden, dus kan me bij CMM inderdaad een goede prince charming bedenken!

 5. Mijn Prince Charming momenteel is Derek Hough, voornamelijk een danser en choreograaf, maar hij acteert ook dus kan ik hem hier gewoon als prince charming noemen ^^. Uiteraard heb ik je facebookpagina ook geliked.

   1. Haha, ik denk dat velen hem inderdaad niet zo goed kennen. Hij is vooral bekend in Amerika. Maar hij kan echt ge-wel-dig dansen! 😀

 6. Mijn prince charming is Marwan Kenzari, ik smolt al bij hartenstraat! Hahahahaha.

 7. Don’t judge, aar mijn prince charming is Benedict Cumberbatch. En dan ook het liefst met zijn donkere Sherlock krullen haha

  1. Waarom zou dat erg zijn? Ik ken zat mensen die hem helemaal het einde vinden :D! Kan ik me heel goed voorstellen dat je ‘m met krullen het leukste vindt.

 8. Mijn prins charming is absoluut de jonge Colin Firth (van de BBC serie Pride and Prejudice) 🙂
  Na jouw omschrijving en de trailer win ik heeel graag de filmkaartjes :-)! (ik like je facebookpagina natuurlijk)

 9. Wat een leuke actie! Er zijn er zoveel…. ze hebben allemaal een andere, aparte uitstraling. De meest bijzondere vind ik Heath Ledger. Echt jammer dat hij niet meer onder ons is.

 10. Jeetje! Wat een leuke review! Ik ga alleen niet echt vaak naar de bios, en downloaden is ook niet echt mijn ding. Gelukkig zijn de mensen uit mijn omgeving er wel heel handig mee! =) Deze wil ik lig zien! Thanks!

 11. Zondag ben ik met mijn eigen prins charming en (student)acteur naar Cinderella geweest, prachtig!
  Er gaat toch uiteindelijk geen beroemde acteur boven mijn eigen lief.
  Ik ben fan van de film, dus dat boekje wil ik graaaaaaag winnen.

Comments are closed.