4 manieren om het plafond in je badkamer af te werken

Omdat de badkamer een vochtige ruimte is, moet je goed nadenken over de manier waarop je de vloer, de wanden en het plafond afwerkt. Voor de vloer en wanden worden vaak tegels gebruikt, maar de afwerking van het plafond zorgt regelmatig voor hoofdbrekens. Weet je niet hoef je het plafond van jouw badkamer af moet werken? Lees dan verder. We zetten 4 manieren op een rijtje.

1. Pleisterwerk

Laat je een nieuw huis bouwen? Dan is de kans groot dat het plafond van de badkamer voorzien wordt van pleisterwerk. Het plafond van deze ruimte wordt hierdoor op dezelfde wijze afgewerkt als in de andere ruimtes. Doordat pleisterwerk bestand is tegen vocht, is dit een prima manier om het plafond in je badkamer af te werken. Het aanbrengen ervan kost bovendien niet veel tijd, zeker niet als je dit door een specialist laat doen. Daarbij komt dat pleisterwerk een relatief goedkoop manier is om het plafond af te werken.

2. Verf

Ondanks dat het plafond in veel nieuwbouwhuizen wordt afgewerkt met pleisterwerk, is niet iedereen hier fan van. Geldt dit ook voor jou? Dan kun je ervoor kiezen om het plafond af te werken met verf. Dit kun je zelf doen, maar je kunt hier ook een professional voor inhuren. Wie van plan is het plafond in de badkamer te verven, moet ervoor zorgen dat hij de juiste verf in huis haalt. Aangezien de badkamer een vochtige ruimte is, is de kans op schimmelvorming hier een stuk groter. Breng je speciale badkamerverf aan op het plafond? Dan bescherm je het plafond tegen water. Op deze manier bied je schimmels geen kans. 

3. Kunststof plafondpanelen

Woon je in een bestaande woning en ben je van plan om de badkamer te verbouwen? Dan wil je mogelijk ook het plafond onder handen nemen. Om jezelf tijd en moeite te besparen, kun je voor kunststof plafondpanelen kiezen. Doordat deze panelen gemaakt zijn van kunststof, zijn ze bestand tegen vocht. Dit maakt ze uitermate geschikt voor gebruik in de badkamer. Extra bijkomstigheid is dat plafondpanelen naadloos te monteren zijn. Kies je ervoor om het plafond in de badkamer hiermee af te werken? Dan ben je verzekerd van een strak plafond.

4. Houten plafondplaten

Omdat de badkamer een vochtige ruimte is, denk je misschien niet direct aan hout om het plafond mee af te werken. Toch zijn er genoeg mensen die het plafond in hun badkamer wel afwerken met dit materiaal. Dit komt vooral doordat hout relatief goedkoop is en je het vrij eenvoudig zelf kunt plaatsen. Ben je van plan om hout te gebruiken? Kies dan voor hout dat tegen vocht kan, zoals vochtbestendig MDF. Op deze manier voorkom je dat je het plafond in de badkamer binnenkort opnieuw moet vervangen.