3 tips om te besparen op je autoverzekering

We weten allemaal dat een autoverzekering behoorlijk duur kan zijn, vooral als je jong bent of al wat ouder. Soms gaat dit ook nog eens gepaard met een andere verzekering, zoals de beste reisverzekering bij Allianz Direct, en dan kan het aardig in de kosten lopen. Toch zijn er manieren om geld te besparen op je autoverzekering. Het zijn misschien niet de grootste besparingen, maar alle kleine beetjes bij elkaar kunnen helpen. Wil je graag weten hoe je kunt besparen op je autoverzekering? Lees dan even verder voor 3 tips!

Betaal kleine schades zelf

Je hebt misschien al een voordelige verzekering, maar je kunt nog meer besparen op je autoverzekering als je bijvoorbeeld kleine schades zelf betaalt. Dien dus niet meteen een claim in bij de verzekeraar. Een claim kan er namelijk voor zorgen dat je uiteindelijk een hogere premie moet betalen en misschien valt je no-claimkorting weg.

Het maakt hierbij niet uit of de schade groot of klein is. Je moet weten dat niet alle schadeclaims invloed hebben op je no-claimkorting. Als je schade oploopt door een storm, hagel of een aanrijding met een dier, zal je no-claimkorting intact blijven. Voor andere situaties kan het wel gevolgen hebben. Kies dus verstandig of je wel of geen schadeclaim indient. Op het moment dat je echt veel claims indient, kan de verzekeraar zelfs het besluit nemen om je verzekeringspolis op te zeggen.

Verhoog het eigen risico

Je kunt je eigen risico verhogen. Veel mensen kiezen automatisch voor een laag eigen risico omdat ze bang zijn dat ze bij een schadeclaim veel geld uit eigen zak moeten betalen. Maar als je zelden schade maakt, kan het voordeliger zijn om je eigen risico te verhogen en daardoor een lagere maandelijkse premie te betalen. Denk hierbij wel goed na of je het extra eigen risico kunt betalen als je toch een keer een schadeclaim moet indienen. Hierbij maak je dus de afweging tussen lagere maandelijkse kosten en een hoger bedrag betalen als je dan toch onverwacht schade oploopt.

Kijk naar aanvullende dekkingen

Neem ook even de tijd om kritisch naar de extra’s op je autoverzekering te kijken. Het kan natuurlijk fijn zijn om aanvullende dekking te hebben, maar dat kost geld. Welke van deze aanvullende dekkingen heb je echt nodig en welke kun je laten vallen om geld te besparen? No-claimbeschermers zijn bijvoorbeeld alleen handig als je niet van plan bent om naar een andere verzekeraar over te stappen. Andere extra’s, zoals een schadeverzekering voor inzittenden, zijn misschien niet relevant voor iedereen. Heb jij ook het gevoel dat je teveel geld betaalt voor je autoverzekering? Kijk dan even of je kunt besparen met deze tips!