Een budgetproof spa-beleving thuis: 5 tips

Laat je to-dolijst je to-dolijst en gooi alle plannen over boord. Je mag best weleens aan jezelf denken. Sterker nog. Je moét in deze tijd vaker aan jezelf denken. Een spa-momentje klinkt heerlijk. Maar zin om de deur uit te gaan heb je niet. No problemo. Samen met Fonteyn Spas geef ik tips om de ultieme spa-beleving budgetproof thuis te creëren.

1. Mediteren om in de zen-modus te komen

Heb je een drukke dag of week gehad? Dan is dat lastig om zomaar van je af te schudden. Mediteren kan je helpen om in de zen-modus te komen. Ik vind mediteren altijd zo zweverig klinken, maar eigenlijk is het een manier om even opnieuw innerlijke rust te creëren. Zo kun je ook beter met stress en spanningen omgaan. Geen idee waar je moet beginnen? Download een app! Bijvoorbeeld ‘Mindfulness’ van VGZ of ‘Stop, Breathe & Think’. Mediteren niks voor jou? Zet dan een rustgevend muziekje op of kies voor junglegeluiden of kabbelend water. Je kent ze wel.

2. Badderen in bubbels: een jacuzzi voor een klein budget

Bij een spa-beleving hoort natuurlijk een uitgebreide douchebeurt. Of beter nog een uitgebreide baddersessie, inclusief kaarsjes op de rand en fijne scrubs, bubble bars en meer. Wil je je spa-beleving helemaal naar the next level tillen? Dan zet je een jacuzzi in de tuin. En dat hoeft helemaal niet zo prijzig te zijn als je nu denkt. Ik ken steeds meer mensen die voor een jacuzzi in de tuin kiezen. Niet zo eentje die je in een 5-sterrenhotels ziet, maar bijvoorbeeld zo een van Lay Z. Ik weet bijvoorbeeld dat Thessa van Love and Lifestyle Blog ook een opblaasbare jacuzzi heeft en daar heel blij mee is. Je hebt ze al voor een paarhonderd euro. Let wel op dat je niet zomaar met een Lush bruisbal of scrubzout in een jacuzzi kunt springen natuurlijk.

Dit wil je vast ook lezen:  Is dit de beste droogshampoo? | COLAB dry shampoo

Tip: na de warme jacuzzi altijd even koud afdouchen is goed voor je bloedsomloop en de spijsvertering. 10 seconden is genoeg hoor. No worries.

3. Gezonde drankjes en snacks

Op van die typische wellness-foto’s zie je altijd iemand met een glas champagne in de hand. Huh? Misschien heel lekker, maar niet per se het beste voor je lichaam. Waarom geen alcohol? Omdat je tijdens het badderen veel vocht verliest door de warmte. Maak in plaats daarvan lekkere infused waters (met limoen, gember en munt bijvoorbeeld), zet je cold press aan het werk voor sapjes of kies voor semi-gezonde, lichte snacks. Denk aan fruitsalades, smoothie bowls, chocolademousse van avocado, yoghurt met honing en noten, etc.

etos maskers

4. Verwen je gezicht met een zelfgemaakt masker

Vergeet je gezicht niet te verwennen. Tijd voor een maskertje! Het liefst eentje die je zelf hebt gemaakt met natuurlijke ingrediënten. Denk aan een bananenmasker, een yoghurtmasker met honing of een maskertje met avocado. En vergeet de schijfjes komkommer niet op je ogen. Haha. Geen zin om zelf aan de slag te gaan? Het is immers spa-tijd, dus niets hoeft en alles mag … Kies dan bijvoorbeeld voor een lekker gezichtsmaskertje van Etos. Super cheap en ik vond ze fijn!

5. Maak het af met een manicure en pedicure

Ook je handen en voeten verdienen wat verwennerij. Maak het dus af met een thuismanicure en –pedicure. Laat je voeten en handen weken in een warm badje. Vijl de dode huidcellen weg, hydrateer je hielen, fix je nagelriemen en vijl je nagels in plaats van dat je ze knipt. Als finishing touch gaat er natuurlijk een mooi kleurtje op je nagels.

Aan de slag! Zo’n uitgebreide me-time-sessie zal je goed doen.

 

Reageren? Gezellig!